Global Caring Month 2017

GlobalGiving (divizia filantropică a Ford Motor Company Fund) este cea mai mare comunitate globală care reunește organizații non-profit, donatori și companii din aproape fiecare țară. Din Afganistan în Zimbabwe (și sute de alte locuri între ele), prin Global Giving organizațiile non-profit au posibilitatea să acceseze instrumentele, instruirea și sprijinul de care au nevoie pentru a fi mai eficiente și pentru a transforma lumea noastră într-un loc mai bun.

Mai multe despre Global Giving

Începând cu anul 2017, EDUCOL face parte din comunitatea GlobalGiving. Astfel, avem oportunitatea de a beneficia de un know-how valoros, atfel încât implicarea noastră în regiunea SV Oltenia să contribuie la construirea unei comunități sustenabile, atractivă pentru tinerii noștri.

Primul grant câștigat de EDUCOL, cu finanțare Ford Motor Company Fund, prin GlobalGiving, in valoare de 5.000 $, s-a încadrat în inițiativa 2017, Global Caring Month .

Global Caring Month este un program global, derulat de Ford Motor Company Fund în luna Septembrie a fiecărui an. Dedicată voluntariatului, ințiativa este orientată pe urmatoarele direcții:

  • asigurarea hranei pentru nevoiași – „feed the hungry”;
  • alimentarea cu apă curată în zonele în care aceasta este poluată, și reprezintă, astfel, o amenințare la sănătate – „provide clean water”;
  • repararea școlilor și a locuințelor – „repair schools and shelters”.

În acest context, în luna Septembrie 2017, EDUCOL a mobilizat voluntari de la Universitatea din Craiova, care, alături de voluntarii companiei Ford, au renovat sălile de clasa și terenurile de sport ale Colegiului ”Ștefan Odobleja” Craiova, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de studiu a 1480 de elevi.

Impact

Înfiintarea Clubului de Mecatronică al Colegiului ”Ștefan Odobleja”

Laboratorul de mecatronică al Colegiului ”Ștefan Odobleja” Craiova are o suprafaţă de 231,25 m2 şi o înălţime de 5 m. În perioadele cu temperaturi mari, activităţile didactice în laborator se desfășurau cu dificultate, fiind foarte cald atât pentru elevi cât şi pentru cadrele didactice. De asemenea, s-a identificat riscul ca echipamentele sa fie afectate de temperatura ridicată şi să nu mai funcţioneze la parametrii corespunzători.

Pentru remedierea acestei situații, EDUCOL, prin grantul GlobalGiving, a asigurat achizitia si montajul de aparate de aer condiționat. Astfel, activitatea în Laborator s-a intensificat; 600 de elevi şi 30 cadre didactice își desfășoară acum activitatea în condiții ambientale optime.

Ca urmarea a inițiativei noastre, conducerea Colegiului a decis înființarea unui Club de Mecatronică pentru începători şi avansaţi, la care participă în prezent 50 de elevi de la toate specializările şi calificările profesionale.

Competiții sportive

Prin intermediul grantului obținut de EDUCOL, în curtea Colegiului au fost recondiționate două terenuri de baschet şi un teren de fotbal. Acestea au fost dotate cu echipamente sportive corespunzătoare (patru panouri de baschet complete și plase pentru porțile de fotbal) și au fost amenajate corespunzător, cu sprijinul voluntarilor de la Societatea FORD ROMANIA S.A. din Craiova şi al studenţilor voluntari de la Universitatea din Craiova.

Pe terenurile de sport ale Colegiului se desfăşoară activităţile specifice orelor de educaţie fizică şi sport. Toţi elevii şcolii, în număr de 1480 (cursuri de zi şi seral), beneficiază şi au acces la terenurile de sport, atât în timpul orelor de educaţie fizică şi sport, cât şi în afara acestora. De asemenea, aici se organizează diferite competiţii sportive atât la nivelul unităţii şcolare cât şi la nivel local, judeţean, naţional.

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță