• Proiectul EcOIL Cuv
  • Echipa EcOIL Cuv
  • Media

Proiectul EcOIL Cuv

Proiectul EcOIL Cuv

EcOil-Cuv

Proiectul nostru se numește EcOil-Cuv, iar Ideea cu care ne-am aventurat la drum a fost că putem să facem o schimbare în comunitatea în care trăim. Noi, am decis ca inițiem o schimbare prin colectarea uleiului vegetal uzat, acesta fiind unul dintre cele mai utilizate deșeuri, atât în mediul rural cat si cel urban.

Indiferent de tipul de ulei folosit la gătit, acesta nu trebuie aruncat la chiuvetă, în canalizare, în tomberon, în natură sau în oricare alt loc pe care cei in necunoștința de cauza îl consideră neînsemnat. Dacă uleiul este aruncat în chiuvetă, înfundă și corodează țevile și provoacă un miros greu de suportat. Ajuns în canalizare, poate fie să formeze niște blocuri de grăsime care opresc circularea apei în interiorul acesteia, cu riscul de a refula pe străzi, fie să corodeze ori să provoace mirosuri insuportabile. În esență, uleiul uzat poluează! Un litru de ulei contaminează 1.000 de litri de apă.

Echipa noastră își propune nu numai colectarea uleiului uzat, ci și valorificarea lui, transformând-l in săpun.

Echipa EcOIL Cuv

Caliu Amelia Alina

“Experiența CRAF a trezit in mine spiritul umanitar, făcându-mă să văd cu alți ochi atât comunitatea, în ansamblu, cât și problemele ei specifice. Sunt optimistă in privința acestui proiect si-mi doresc ca toate proiectele ce urmează a fi derulate să trezească aceiași inițiativă in fiecare persoană implicată, direct sau indirect.”

Costache Florin

„Mă bucur că, odată cu derularea acestui proiect, putem pune în aplicare acțiuni concrete legate de protejarea mediului înconjurător si că, în sfârșit, odată cu această inițiativă, putem deveni o voce contează.”

Maruntu Geoatino

„Experiența CRAF mi s-a părut de-a dreptul inovatoare, și sper ca odată cu derularea proiectului să se ajungă la conștientizarea beneficiilor pozitive pe care acesta le aduce. Aceasta m-a făcut sa-mi doresc implementarea a cat mai multe proiecte de acest fel, întrucât orice idee de acest fel este bine venită. Societatea de mâine o construim noi, pas cu pas, în fiecare ˂azi˃.”

Media

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță