• Proiectul GO BIKE
 • Echipa GO BIKE
 • Media

Proiectul GO BIKE

Proiectul GO BIKE

GO BIKE

Prin intermediul Centrului de Resurse si Angajament Ford din Craiova (CRAF Craiova), am avut șansa de a dezvolta un proiect de care comunitatea din Craiova avea nevoie de foarte mult timp. Totodată CRAF ne-a oferit posibiltatea de a ne contura ideile și de a le împărtășii atât cu iubitorii de ciclism cât și cu persoanele ce își doresc să adopte un stil de viață cât mai sănătos. Produsul tuturor ideilor noastre poartă numele GoBike Craiova și caută să fie un proiect motivațional, inspirațional și de impact, pentru o perioada cât mai lungă.

Obiectivul principal al proiectului “GoBike Craiova” constă în implementarea unui mecanism natural al unui stil de viată sănătos, prin introducerea în viața cotidiană a celui mai simplu mod de deplasare – mersul pe bicicletă. Prin acesta ne propunem să motivăm tinerii să alterneze transportul cu automobile cu utilizarea bicicletelor.

De asemenea:

 • ne dorim înființarea unor centre, de unde studenții dar și ceilalți cetățeni ai Municipiului Craiova pot închiria biciclete;
 • ne dorim folosirea bicicletei ca mijloc de transport, alternativă a mijloacelor de transport în comun;
 • dorim să încurajam cetățenii să adopte un stil de viață sănătos și să facă cât mai multă mișcare.

Alte obiective:

 • dezvoltarea periodică a proiectului;
 • posibilitatea de dezvoltare în cadrul echipei GoBike Craiova;
 • implicarea unui număr cât mai mare a studenților și a localnicilor orașului;
 • promovarea unui stil de viață sănătos;
 • reducerea traficului din oraș și construirea mai multor piste de biciclete;
 • oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Echipa GO BIKE

Flueriș Alin Ionuț

„Atât studenții Universității din Craiova cât și locuitorii orașului au nevoie de exemple de bune practici pe care să le fructifice și la rândul lor să le pună în practică, așadar, ceea ce CRAF a dezvoltat până în acest moment, este o modalitate de a ne face să conștientizăm importanța de a ne afla în continua dezvoltare și de a încerca să aducem în comunitatea locală cât mai multe proiecte ce ajută la dezvoltarea acesteia. Asta înseamnă pentru mine, Flueriș Alin, studentul și liderul acestui proiect, experiența CRAF.”

Cepleanu Constantin Ciprian

„În cadrul CRAF mi-am dezvoltat aptitudini cu privire la strategiile de organizare și gestionare a activităților. În cadrul sesiunilor de workshop organizate la CRAF, am învățat că pentru a dezvolta un proiect de succes, trebuie să ținem cont de capacitățile echipei din care facem parte, să defalcăm responsabilitatea fiecăruia și să fim în permanență cu un pas in viitor. Consider, așadar, ca experiența CRAF mă va ajuta în toate acțiunile pe care o să le desfășor în această etapă a vieții.”

Ungureanu Viorel Georgian

„Experiența CRAF este benefică, am avut multe lucruri de învățat. Mi-am demonstrat că pot. În plus, mi-am consolidat cunoștințele de limba engleză. Totodată, am cunoscut o echipă formată din persoane minunate. ”

Enescu George Eugen

„Eu sunt pasionat de biciclete, și m-a bucurat ideea implementării acestui proiect în orașul nostru. Aceasta experiență mi-a oferit șansa de a cunoaște persoane deschise, de la care am avut de învățat. Un alt mare plus pentru mine este că mi-am explorat și dezvoltat capacitatea de lucru în echipă.”/p>

Pandelică Crina Florentina

„Experiența CRAF este unică. Am întâlnit oameni gata oricând să ne ajute dacă întâmpinăm o problemă. Mi-a plăcut training-ul la care am participat. Șansa de a învăța, atât de aplicat și interactiv, cum să-ți valorifici aptitudinile într-un proiect dezvoltat de o echipă tânără, la început de drum, a fost extraordinară.”

Mustață Ionela Adelina

„Experiența CRAF este una dintre cele mai interesante din cele pe care le-am avut până în acest moment. Am lucrat cu o echipă minunată ce mi-a devenit rapid o a doua familie și de la care am avut foarte multe lucruri noi de învățat. Am interacționat cu provocările aduse de încercarea de a dezvolta și implementa un proiect inovator și am făcut tot ce mi-a stat în putință să aduc cât mai multe plusuri echipei mele.”

Cepleanu Marian Bogdan

„Consider că experiența CRAF este una inedită și benefică, ce va avea un impact pozitiv asupra studenților cât și a comunități locale prin faptul că ne vom forma noi deprinderi. Această experiență mi-a oferit posibilitatea de a lua parte la activități constructive, bazate pe lucrul in echipă.”

Media

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță