• Proiectul EBiS CLUB
  • Echipa EBiS CLUB

EBiS CLUB

EBiS CLUB

EBiS CLUB

EBiS Club este un proiect de antreprenoriat social ce urmărește promovarea unui stil de viață sănătos în rândul populației craiovene.

Echipa EBiS Club este formată din studenți ai Facultății de Inginerie Electrică din cadrul Universității din Craiova. Proiectul urmărește înființarea, în municipiul Craiova, unui club/sistem automatizat de închirieri de biciclete și trotinete electrice.

Din ce în ce mai multe persoane, de toate categoriile de vârstă, încep să conștientizeze relevanța și beneficiile ciclismului că practică de timp liber, și nu numai, cu impact puternic asupra bunăstării emoționale și mentale. Practicarea, în mod consecvent, acestui sport, dezvoltă și maximizează, pe termen lung, beneficii semnificative asupra activității cerebrale.

Principalul obiectiv al proiectului îl reprezintă înființarea unui centru-platformă de bike and scooter sharing, un program foarte rapid și user-friendly, cu un sistem automatizat de închirieri biciclete și trotinete electrice.

EBiS CLUB își propune să dezvolte programul EBiS-delivery – un program destinat, pe de o parte, categoriilor defavorizate, cu nevoi de deplasare specifice și pentru care programul și dispozitivele noastre pot satisface nevoia de livrare de produse de prima întrebuințare (alimente/medicamente) și pe de altă parte furnizorilor de servicii și produse ce necesită livrare la domiciliu.

Ideea înființării proiectului a pornit de la contextul socio-economic actual, generat de pandemia de COVID-19, în care studenții care au desfășurat activități de voluntariat în campanii și programe sociale, au folosit că mijloace de transport și livrare, pentru a ajunge la persoanele în nevoie, bicicletele, aceasta reprezentând o soluție sănătoasă și cu costuri minime. Studenții au beneficiat, în acest sens, de sprijinul și colaborarea voluntarilor GoBike.

Echipa

Popescu Bogdan

Sofaru Valentin

Grigore Marius

Pasalega Danut

Rîjnita Adrian

Popescu Raluca

Caragea Claudia

Pasalega Raducu

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță