• Proiectul GRENA
  • Echipa GRENA

GRENA

GRENA

GRENA

Proiectul GRENA – GREEN NATURE FOR HEALTHY LIFE are ca principal scop recondiționarea potențialului agricol al județului Dolj (producție vegetală), dat fiind că în ultimii ani s-a înregistrat la nivelul regiunii, o reducere semnificativă atât a randamentelor medii, cât și a producțiilor totale în raport cu producțiile vegetale. Doljul reprezintă unul dintre județele regiunii care a înregistrat, de-a lungul timpului, unele dintre cele mai mari producții de legume proaspete, însemnând exploatații agricole din producția sectorului privat. Însă, conform reprezentanților Oficiului pentru Studii Pedologice, Doljul se confruntă, în ultima perioadă cu serioase probleme de modificări climatologice, riscând să se transforme, într-o regiune deșertificată. Au apărut, în acest sens, probleme susținute cu producția diverselor tipuri de plante: comestibile, de grădină, tehnice, aromatice, medicinale, inserându-se pregnant nevoia de a identifica și dezvolta metode și strategii de aclimatizare de noi specii compatibile.

În acest context, prin proiectul GRENA am înființat doua sere cu scopul de a dezvolta strategii inovative, pe două direcții: de adaptare a soiurilor de plante la condițiile climatologice interschimbabile; precum și generarea de soiuri hibride, menite să satisfacă exigențele nevoilor, la nivelul comunității. Grupul țintă al acestui proiect este alcătuit din producători/agricultori, înregistrați la nivelul județului, care beneficiază de produsele generate și, în același timp, de sprijin și îndrumare privind continuarea procesului de producție a soiurilor noi.

În cadrul GRENA își desfășoară activitatea studenți și cadre didactice, voluntari ai Facultății de Horticultură din cadrul Universității din Craiova.

Serele GRENA au în procesul de producție produse legumicole sezoniere, de tip: roșii; castraveți; ardei; vinete, precum și răsaduri de seră. Produsele sunt distribuite, pe bază de comandă, folosind mijloace de transport non poluante – biciclete, cu sprijinul reprezentanților GOBIKE Craiova (un alt proiect de antreprenoriat social, inițiat și dezvoltat în cadrul CRAF Craiova).

Elementul de inovație socială al proiectului nostru este faptul că toți consumatorii de produse GRENA, contribuie direct, la ajutorarea reprezentanților mediilor defavorizate, la nivelul comunității regionale. Cum? Cu ajutorul donațiilor din partea celor care beneficiază de produsele GRENA putem asigura continuitate activităților noastre din sere si, din producția obținută, donam constant coșuri de legume către persoane defavorizate.

Echipa

Vasiluta Iulian

Musuroi Alexandra

Lupu Leon

Cepleanu Bogdan

Munteanu Adelina

Unchiasu Alina

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță