• Proiectul H4H Kinetic
  • Echipa H4H Kinetic

H4H Kinetic

H4H Kinetic

Human 4 Human Kinetic

Background

Noi suntem H4H, un proiect din suflet, pentru alte suflete. Acest proiect a luat ființă din dorinta de a ajuta alți oameni, grupul nostru țintă fiind copii cu situații financiare precare din mediul rural. Profilul nostru de activitate (kinetoterapie) face ca această dorință să fie una naturală și efortul nostru sa fie unul realizabil. Proiectul reprezintă un strigăt de ajutor către întreaga comunitate, având astfel și un impact social.

Peste 100 de copii din mediul rural (0 -17 ani) sunt găsiți cu diverse dizabilități

În mediul rural, lipsa de informații și educația slabă reprezintă rezultatul multor aspecte defectuoase, dar este în același timp un strigăt de ajutor ce are la bază evoluția societății noastre. Consideram faptul că acest proiect a fost suficient de mult amânat, reprezentând o urgență care ar trebui să implice un grup foarte mare de oameni care să se implice în activități sociale, nu numai pentru că este moral, ci pentru simplul fapt că este necesar. Ne-am bazat pe literatura de specialitate și pe o parte din experiența proprie în domeniu și nu ne-a fost greu să credem faptul că un procent de 10% din copiii din mediul rural, sub vârsta de 5 ani, nu au fost consultați de un medic de familie în ultimul an, procentul crescând din anul 2016 (studiu făcut de organizația World Vision). Oricât am ignora acest aspect, nu îl va face mai putin adevărat, iar pentru beneficiul comunității nooastre, ne simțim responasbili să ajutăm acești copii, deoarece ei reprezintă viitorul nostru.

Misune

Centrul H4H (Human for Human Kinetic) are mai multe domenii de interes medical și reabilitare fizică, permițând includerea unui număr mare de participanți ce au nevoie de reabilitare și dezvoltare fizică.

Am început de jos, ajutându-i pe cei cu nevoi reale, copiii, pentru că putem face o schimbare în ceea ce privește calitatea vieții lor, nu numai prin recuperarea diferitelor patologii, ci și educându-i pentru a fi ființe umane mai bune și mai responsabile.

Echipa pe care am format-o acordă o atenție specială menținerii unei valori ridicate a educației și creșterii economice. Vrem ca proiectul nostru să ajungă să dezvolte un nou concept de centru multidisciplinar, în care studenții vor învăța cum să fie kinetoterapeuți, dar și cum să fie umanitari.

Echipa

MIRCEA ILIE

„Pentru mine, proiectul H4H reprezintă, în același timp, o responsabilitate și o bucurie. Responsabilitatea este față de comunitate, față de persoanele pe care le vom ajuta prin prisma acestui proiect. Sentimentul de bucurie pornește de la faptul că ne vom putea dezvolta din punct de vedere profesional, vom putea practica meseria pe care ne-am dorit-o și vom putea învăța ce înseamnă să extindem un proiect antreprenorial în domeniul nostru, cu dorința ca acesta să ia amploare. Mulțumim programului CRAF! ”

MIHAI RUSU

„Acest proiect a fost un pas important în evoluția mea și a colegilor mei. Oportunitatea oferită de către EDUCOL este una cu adevărat importantă în dezvoltarea aptitudinilor fiecărui antreprenor. Experiența CRAF, cu tot ceea ce înseamnă ea, de la punerea bazei proiectului până la punerea în practică a dezvoltat în mine un sentiment de recunoștință. ”

ION VASILACHI

„Sunt mândru că fac parte din această echipă. Proiectul este cu adevărat unul foarte important pentru mine, deoarece îmi oferă ocazia de a explora și dezvolta abilități dobândite în anii de studenție. Oportunitatea de a lucra într-un centru creat de noi reprezintă un plus, atât pentru mine cât si pentru comunitate.”

ANDREI CÎRJE

„Am învățat foarte multe lucruri în cadrul proiectului CRAF. Am învățat multe despre propria persoană, despre ceea ce înseamnă să lucrezi în echipă, cât de mult îmi place să muncesc în domeniul ales și cât de mult înseamnă pentru mine să ofer ajutor celor din jur.”

EVA ILIE

Project coordinator

LIGIA RUSU

Project coordinator

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță