• GO BIKE Project
 • GO BIKE Team
 • Media

GO BIKE Project

GO BIKE Project

GO BIKE

Through the Ford Resource and Engagement Centre Craiova (CRAF Craiova), we had the chance to develop a project meeting a long-established need of the community of Craiova. At the same time CRAF has given us the opportunity to shape our ideas and share them with both cycling lovers and people who want to adopt a healthier lifestyle. Our concept is called GoBike Craiova and it seeks to become an inspirational and impacting long-term project.

The main objective of the "GoBike Craiova" project is to implement a natural mechanism of a healthy lifestyle by introducing the simplest way of travelling - cycling to the everyday life. Thus, we aim to motivate young people to alternate car transport with the use of bicycles.

Also:

 • We want to set up bike rental points for students and other citizens of Craiova;
 • We want to use the bicycle as a means of transport, as a more viable alternative to means of public transport;
 • We want to encourage citizens to adopt a healthy lifestyle and do physical exercise.

Other goals:

 • periodic development of the project;
 • team building within the GoBike Craiova team;
 • involving as many students and locals as possible;
 • promoting a healthy lifestyle;
 • reducing traffic in the city and building more bicycle tracks;
 • offering an alternative to spending leisure time.

GO BIKE Team

Flueriș Alin Ionuț

„Atât studenții Universității din Craiova cât și locuitorii orașului au nevoie de exemple de bune practici pe care să le fructifice și la rândul lor să le pună în practică, așadar, ceea ce CRAF a dezvoltat până în acest moment, este o modalitate de a ne face să conștientizăm importanța de a ne afla în continua dezvoltare și de a încerca să aducem în comunitatea locală cât mai multe proiecte ce ajută la dezvoltarea acesteia. Asta înseamnă pentru mine, Flueriș Alin, studentul și liderul acestui proiect, experiența CRAF.”

Cepleanu Constantin Ciprian

„În cadrul CRAF mi-am dezvoltat aptitudini cu privire la strategiile de organizare și gestionare a activităților. În cadrul sesiunilor de workshop organizate la CRAF, am învățat că pentru a dezvolta un proiect de succes, trebuie să ținem cont de capacitățile echipei din care facem parte, să defalcăm responsabilitatea fiecăruia și să fim în permanență cu un pas in viitor. Consider, așadar, ca experiența CRAF mă va ajuta în toate acțiunile pe care o să le desfășor în această etapă a vieții.”

Ungureanu Viorel Georgian

„Experiența CRAF este benefică, am avut multe lucruri de învățat. Mi-am demonstrat că pot. În plus, mi-am consolidat cunoștințele de limba engleză. Totodată, am cunoscut o echipă formată din persoane minunate. ”

Enescu George Eugen

„Eu sunt pasionat de biciclete, și m-a bucurat ideea implementării acestui proiect în orașul nostru. Aceasta experiență mi-a oferit șansa de a cunoaște persoane deschise, de la care am avut de învățat. Un alt mare plus pentru mine este că mi-am explorat și dezvoltat capacitatea de lucru în echipă.”/p>

Pandelică Crina Florentina

„Experiența CRAF este unică. Am întâlnit oameni gata oricând să ne ajute dacă întâmpinăm o problemă. Mi-a plăcut training-ul la care am participat. Șansa de a învăța, atât de aplicat și interactiv, cum să-ți valorifici aptitudinile într-un proiect dezvoltat de o echipă tânără, la început de drum, a fost extraordinară.”

Mustață Ionela Adelina

„Experiența CRAF este una dintre cele mai interesante din cele pe care le-am avut până în acest moment. Am lucrat cu o echipă minunată ce mi-a devenit rapid o a doua familie și de la care am avut foarte multe lucruri noi de învățat. Am interacționat cu provocările aduse de încercarea de a dezvolta și implementa un proiect inovator și am făcut tot ce mi-a stat în putință să aduc cât mai multe plusuri echipei mele.”

Cepleanu Marian Bogdan

„Consider că experiența CRAF este una inedită și benefică, ce va avea un impact pozitiv asupra studenților cât și a comunități locale prin faptul că ne vom forma noi deprinderi. Această experiență mi-a oferit posibilitatea de a lua parte la activități constructive, bazate pe lucrul in echipă.”

Media

175 monthly scholarships to pupils and students

+110.000 $ the value of the scholarships awarded

+200 volunteers in the FREC Craiova community

25 students recruited for performance