Asociaţia Studenţilor în Drept - (A.S.D.- U.C.)


Este o Organizaţie Non-Guvernamentală a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale Sociale din cadrul Universităţii din Craiova, care reprezintă şi apără interesele studenţilor, atât pe plan social-administrativ, cât şi pe plan academic.

Înfiinţată în anul 2001, Asociaţia Studenţilor în Drept se doreşte a fi un liant între forurile de conducere ale Facultăţii, Universităţii şi studenţi. Potrivit motto-ului: "Amor Societatis nostra Lex", A.S.D.-U.C. îşi propune să asigure un cadru de dezvoltare culturală a studenţilor Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale prin consacrarea principiilor eticii şi determinarea civică a acestora.

Fiind o expresie vie a iniţiativei studenţeşti, A.S.D.-U.C. are următoarele activităţi:

  • veghează la îndeplinirea aspiraţiilor membrilor săi valorificând exprimarea liberă şi conservând, totodată, spiritul universitar proactiv.
  • asociaţia organizează diverse proiecte educaţionale, de cercetare şi divertisment, precum: Schimburi de experienţă (Autostrada de Drept Craiova-Bucureşti), Proiecte caritabile ( Dreptate pentru suflet, Donare de sânge), Campionate sportive, Studenţiada, Tranning-uri, Balul Bobocilor, Paşi spre o carieră de success, Voluntar azi, Antreprenor mâine, ş.a.m.d De asemenea, A.S.D.-U.C. sprijină şi promovează experienţa ERASMUS.
  • ca membru fondator al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, este implicată alături de UNSR în proiecte naţionale precum: "Studenţiada", "Campania de donare de sânge" etc.

În conformitate cu legislaţia internă şi internaţională, Asociaţia Studenţilor ȋn Drept se dovedeşte a fi un adevărat suport al valorilor democratice, ea ȋnseamnând pentru studenţii Facultӑții de Drept şi Ştiinţe Sociale din cadrul Universitӑții din Craiova, principialitate, integritate, şi nu în ultimul rând, unitate; A.S.D.-U.C. este astăzi, fără îndoială, un exponent esenţial ȋn vederea dezvoltării social-profesionale a tuturor studenţilor.

Intră pe pagina asociaţiei și vezi despre ce e vorba: https://www.facebook.com/ASD-UC-188293501210804/?ref=bookmarks

175 burse lunare catre elevi si studenti

+110.000 $ valoarea burselor acordate

+200 voluntari in comunitatea FREC Craiova

25 studenți recrutați pentru performanță